kauppakeskus-mylly-turvallisuus-hero-2525x824

Kauppakeskussäännöt

Kaikkein tärkeintä on, että jokaisella on Myllyssä ihmeellisen mukavaa. Siksi meillä on muutamia sääntöjä – jotta viihtyminen ja turvallisuus ylittäisivät aina korkeimmatkin odotukset. Tältä ne kuulostavat.

Viihtyvyys Myllyssä

Olemme miettineet pitkään, että mikä siinä on – että ihmiset palaavat Myllyyn uudelleen ja uudelleen, vuosi toisensa jälkeen. Mutta kai vastaus on lopulta aika yksinkertainen. Meillä kaikki viihtyvät.

Sinäkin voit vaikuttaa siihen pienillä asioilla, ottamalla muut huomioon ja kohtelemalla ihm(eell)istä kuten toivoisit itseäsi kohdeltavan. Ja jos huomaat jotain, joka vaikuttaa yleiseen viihtyvyyteen, otathan yhteyttä Myllyn infoon, joka sijaitsee Iittalaa vastapäätä, tai numeroon: 02 332 3000. Olemme täällä sinua varten.

Turvallinen tila kaikille

Mylly ei hyväksy minkäänlaista rasismia, seksismiä, ableismia, homo- tai transfobiaa tai muuta syrjintää. Pyydämme teitä ihm(eell)isiä luomaan kanssamme kaikille turvallisen käynnin Myllyssä noudattamalla turvallisen tilan periaatteitamme:

  • Kunnioita aina muiden fyysistä ja henkistä koskemattomuutta, sekä jokaisen omia rajoja. 
  • Älä tee henkilöistä oletuksia ulkoisten ominaisuuksien perusteella (esim. ihon väri, etnisyys, uskonto, keho, vaatetus)
  • Älä arvostele muiden ulkonäköä, annetaan kaikkien olla omia itsejään.
  • Älä käytä halventavaa, loukkaavaa tai syrjivää kieltä - edes vitsillä.
  • Älä käytä vamman tai terveydentilan perusteella syrjiviä (ableistisia) termejä. 
  • Ole avoin ja ymmärtäväinen.
  • Puutu näkemääsi syrjintään ja tarjoa tukeasi syrjintää kohdanneelle.
  • Jos huomaat jotain yllä esitettyä tapahtuvan Myllyssä, otathan yhteyttä Myllyn infoon, joka sijaitsee Myllyntorilla, tai numeroon: 02 332 3000. Olemme täällä sinua varten.

Liikkuminen kauppakeskuksessa
Myllyssä asioi viikoittain paljon asiakkaita – eikä ihme, onhan täällä mukavaa. Se kuitenkin tarkoittaa sitä, että turvallisuusasioiden suhteen ollaan erityisen huolellisia. Siksi käytäviä ja kulkureittejä ei saa tukkia, eikä kauppakeskuksessa saa liikkua polkupyörällä, rullaluistimilla, skeittilaudalla, hoover-laudalla tai muulla vastaavalla kulkupelillä. Tylsää, tiedetään, mutta lisää kaikkien turvallisuutta.

Esteettömyys

Myllyssä on pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin kaikkien viihtyminen ja ihmeellisen sujuva asiointi. Kulkeminen eri tasojen ja kerrosten välillä onnistuu esteettömästi. Pyörätuoleja on lainattavissa Myllyn Prisman puoleiselta käytävältä Naantalin Aurinkoisen vierestä.

Lapsiperheille tarkoitettuja työnnettäviä istuinkärryjä löytyy Myllyn Prisman puoleiselta käytävältä ja asiakasovilta. Muista tuplatarkistaa, että olet lukenut kärryjen turvallisuusohjeet, äläkä myöskään jätä pieniä ihmisiä niihin ilman valvontaa. Palauta kärryt paikoilleen käytön jälkeen, niin eivät jää kuljeksimaan ja toisetkin väsyneet pikkujalat saavat taukoa..

Hissit ja liukuportaat sekä -tasot

Meistä maksimaalisen viihtyvyyden takaa helppokulkuisuus, koska kukapa sitä vaikeakulkuisesti haluaisi viihtyä.

Mm. Myllyntorin ja XXL:n tuntumasta löydät hissejä. Noudatathan niidenkin turvallisuusohjeita ja olet taas vähän enemmän turvassa.

Kerrosten välissä on myös kattavasti erilaisia liukuportaita ja -tasoja. Ymmärrämme, että niissä hassuttelu on ekstrahauskaa, mutta vahdithan lasten kulkemista turvallisuuden takia: meno siis vain kulkusuuntaan ja kulkeminen vain kävellen.

Käytäthän rattaiden tai muiden kulkupelien kanssa liukuportaiden sijaan liukutasoja tai hissejä.

Koirat

Koirat ovat lämpimästi tervetulleita Myllyyn. Varmistathan kuitenkin, että kaveri pysyy kytkettynä eikä aiheuta häiriöitä muille asiakkaille, ja että korjaat sen vahingot roskikseen?

(Tämän jo varmasti tiedätkin, mutta älä ikinä koskaan jätä koiraa autoon lämpimillä keleillä. Kauppakeskuksen ulkopuolelta, Prisman puoleisesta päädystä, löydät koirien ulkohäkkejä.)

Lasten leikkipaikat
Mylly ❤️  pienet ihmiset ja heidän viihtymisensä. iksi leikkipaikkoja on useita. Muistathan, että alaikäiset lapset ovat huoltajan vastuulla myös leikkipaikoilla, eikä heitä sovi turvallisuussyistä jättää ilman valvontaa.

Pysäköinti

Vielä ei ole ollut sellaista päivää, että joku jäisi Myllyssä ilman ilmaista parkkipaikkaa. Niitä löydät niin parkkihallista kuin ulkopaikoitusalueiltakin. Ajathan parkkialueella rauhallisesti ja yleisiä liikennesääntöjä noudattaen.

Sähköautojen latauspaikat on tarkoitettu sähköautoja käyttäville ja invapaikat erillisen invapaikoitusluvan saaneille.

Lajittelu
Oranssi on vihreää. Ympäri Myllyä löydät eri jätteiden lajitteluun tarkoitettuja roska-astioita – noudatathan niiden ohjeita ja korjaat aina jälkesi. Se vasta onkin siistiä.

Kauppakeskuksen kauppakäytävillä myynti ja/tai asioiden jakaminen

Myllyn yleisiin tiloihin, käytäville tai paikoitusalueille ei voi tulla myymään tai jakamaan asioita/tietoa ilman kauppakeskuksen lupaa. Myös erilaisten flyereiden jakaminen Myllyssä on kielletty ilman erillistä kauppakeskuksen johdon lupaa: tämä koskee myös flyerin kiinnittämistä autoihin.

Myllyn kauppakäytävien promootiot hoidetaan kauppakeskuksen kautta. Myös rahankeruu ja arpajaiset ovat luvanvaraista toimintaa, joihin vaaditaan aina asianmukaisten keräyslupien lisäksi myös kauppakeskuksen johdon lupa.

Kerjääminen
Kerjääminen on Myllyssä kiellettyä.

Tupakointi ja päihteet
Tupakointi (myös sähkö-) on kielletty muualla kuin Myllyn piha-alueiden erikseen merkityillä tupakkapaikoilla. Muistathan laittaa tupakantumppisi sille tarkoitettuun astiaan, jotta tupakkapaikkojen ympäristö säilyy siistinä. Huumausaineiden käyttö on kiellettyä koko Myllyssä ja alkoholin nauttiminen sen yleisissä tiloissa.

Löytötavarat
Hukkasitko jotain? Jos hukkaaminen tapahtui Myllyssä, osaamme ehkä auttaa. Löytötavaroita voit tiedustella sekä Myllyn infosta (02) 332 3000 että Prisman infosta 010 764 3000.

Turvallisuus
Turvallisuus on meille sydämen asia. Jos huomaat jotain, mikä vaikuttaa yleiseen turvallisuuteen, otathan yhteyttä Myllyn infoon, joka sijaitsee Myllyntorilla, tai numeroon: 02 332 3000. Olemme täällä sinua varten.

newsletter background decoration
Kiinnostaisiko tarjoukset ja hyvin ihmeelliset uutiset?
Tietysti kiinnostaisi. Tilaa siis Myllyn uutiskirje, sinä ihmeellinen ihminen, niin saat kuulla kaiken tärkeän ensimmäisenä. Kokeile vaikka.