Yrittäjäpariskunta käytti karanteeniajan hyödykseen – Myllyn liikkeet tukevat toisiaan haasteellisen ajan edessä

Poikkeuksellisen kevään jäljiltä on opittu paljon. Myllyssä ei koskaan lannistuta, vaan tartutaan toimeen vaikeinakin aikoina, sillä positiivisuus on kauppakeskuksen yhteinen voimavara. Life hyvinvointiliikkeessä yrittäjäpariskunta puhkuu tarmoa ja energiaa, Espritin liikkeessä puolestaan hehkutetaan Myllyn liikkeiden yhteishenkeä.

Pakkokaranteeniin joutunut yrittäjäpariskunta hyötykäytti ”lepohetket” tehokkaasti

Myllyn Life on ollut alusta saakka osa Myllyn liikevalikoimaa, joten sen yrittäjäpariskunta Jan ja Leena Blomqvist on tuttu näky kauppakeskuksen käytävillä. Yritys on 39-vuotta vanha paikallinen perheyritys jo toisessa polvessa.

– Monet eivät miellä ketjuyrityksiä yrittäjävetoisiksi, mutta tässäkin tapauksessa kyseessä on perheyritys. Vahvuutenamme on asiantuntijuus, jota ei marketeista löydy. Palvelu onkin asia, jonka perusteella monet asiakkaat palaavat, Jan kertoo.

Itse yrittäjäpariskunta naureskelee voivansa paremmin henkisesti ja fyysisesti kuin aikoihin, joka ei ole ehkä ihan yleisin vastaus, kun samaa kysyy poikkeusaikana yrittäjältä.

– Juuri kun poikkeusaika puski päälle, olimme parin viikon matkalla Yhdysvalloissa, missä oli tarkoitus osallistua yhteen terveysalan suurimmista messuista, jotka valitettavasti peruttiin viime hetkellä koronan johdosta, Jan kertoo.

– Kun tulimme takaisin, jouduimme molemmat luonnollisesti kahden viikon karanteeeniin, vaikka aivan terveitä olimmekin. Kun karanteeni loppui, lupasivat ihanat työntekijämme antaa meille vielä kolmannen ”bonus-karanteeniviikon”, koska Myllyssä oli juuri silloin hiukan hiljaisempaa. En muista koska viimeksi olisin levännyt näin hyvin, Leena jatkaa.

Yrittäjälle vapaapäivät ovat harvinaista luksusta, mutta tehokas pariskunta ei jäänyt lepäämään sohvalle. Lepohetket käytettiin ”uusien juonien punomiseen liikkeen ja työntekijöiden päänmenoksi”, kuten pariskunta leikkisästi asian muotoilee.

– Meillä on luottavainen ja positiivinen mieli tulevaisuudelle. Haluamme uskoa, että pahin on ohi ja toista aaltoa ei tule. Suomalaiset ovat niin kuuliaisia ja fiksuja, että osaavat ottaa toiset huomioon toiminnassaan, Jan muistuttaa.

Life on ollut auki koko poikkeusajan ja haluaakin pysyä auki palvellakseen asiakkaita normaalisti.

– Meillä on kuitenkin vahva asiantuntemus ja valikoimissamme paljon tärkeitä tuotteita tukemaan terveyttä ja hyvinvointia. Se jos jokin on nyt tärkeää, huolehtia itsestään ja muista, Leena summaa.

Yhtenäinen solidaarisuus huokuu nyt Myllyn liikkeistä – Espritissä odotetaan jo innolla arkeen paluuta

Espritin asiakkaat ovat piristäneet itseään pitkin kevättä raikkailla väreillä ja tietysti rennoilla luonnon materiaaleilla, kotoilua kun on harrastettu. Myös Esprit on ollut auki koko poikkeusajan ja arkiset rutiinit alkavat vihdoin rullata, kun ihmisetkin pikkuhiljaa palailevat.

– Tämän työn suola ovat ne asiakkaan kanssa kohtaamiset, uskon, että sen allekirjoittavat kaikki asiakaspalvelijat. Kaikki olemme tietysti olleet valtavan tarkkoja turvaväleistä ja hygieniasta, mutta on vapauttavaa huomata asiakkaista sellaista hienoista rentoutumista. Se tekee hyvää. Tarkkana täytyy tietysti olla, mutta positiivisin mielin, pohtii Johanna Huhtala.

Poikkeusajan parasta antia on Johannan mielestä ollut ehdottomasti Myllyn liikkeiden yhteishenki. Liikkeet ovat pitäneet tiukasti yhtä, sillä kaikki ovat olleet samassa tilanteessa, hankalaa on ollut kaikilla. Käytävillä on toivotettu tsempit ja kyselty, miten muut pärjäävät.

Auki olleiden liikkeiden kesken asiakkaita on ohjattu myös muille. Aukioloaikojakin on alkuun yhdessä pohdittu naapurien kesken, vetoapua kun saa yhtenäisestä rintamasta parhaiten.

– Se on ollut ihan itsestään selvää, että kaikki auttavat kaikkia – sitä on hankala kuvata. Sellainen yhtenäinen solidaarisuus on vallinnut täällä, kaikki ovat saaneet voimaa toisistaan. Kyllä täällä aina on ollut hyvä henki yrittäjien kesken ja on toisia kannustettu, mutta viime viikkojen aikana se on vain korostunut, Johanna summaa.

Me teemme meidän Myllyn – yhdessä! Lue lisää Myllyn liikkeiden inspiroivia tarinoita ja tue paikallisia yrittäjiä. Mylly on auki, tänäänkin!

Lue lisää Myllyn liikkeiden tarinoita!

Tarkista liikkeiden aukiolot täältä.