Poikkeusaikana muuntautumiskyky mitataan ja selviytyjät punnitaan

Poikkeuksellisen kevään jäljiltä on opittu paljon. Myllyssä ei koskaan lannistuta, vaan tartutaan toimeen vaikeinakin aikoina, sillä positiivisuus on kauppakeskuksen yhteinen voimavara. Leluliike Casagrandessa tiedetään kikka jos toinenkin vaikeista ajoista selvitymiseen ja New Hairstoressa mennään vaikka läpi harmaan kiven huumorin avulla.

Leluliikkeessä on paiskittu lujasti töitä asiakkaitten eteen

Leluliike Casagrandessa valitsee toiveikkaan odottava tunnelma, sillä lomautuksilta on saatu kutsuttua takaisin töihin jo ensimmäisiä työntekijöitä. Tilanne on selvästi liikkumassa parempaan päin.

Casagrande on pitkän linjan perheyritys, joka hiljattain avasi toisen liikkeensä Myllyn Länsipäätyyn. Yritys on selvinnyt monesta, tästä kevään poikkeusaika ei tule olemaan poikkeus.

– Kaikki ovat paiskineet kovasti työtä, jotta selviäisimme pahimman yli mahdollisimman pienillä vaurioilla. Työntekijät ovat olleet todella ymmärtäväisiä ja tukeneet meitä kaikin tavoin, heille kuuluu iso kiitos, leluyrittäjä Olli Nieminen

Muutoksia aukioloihin on tehty ja kotiinkuljetuksia on verkkokaupan puitteissa ajellut myös yrittäjä itse, kukapa muukaan.

– Jokainen yrittäjä tietysti tekee kaikkensa asiakkaiden eteen tällaisina aikoina, sillä nyt mitataan muuntautumiskyky ja vahvuus. Ei tämä kenellekään helppoa aikaa varmasti ole ollut, mutta tässä kyllä selviytyjät punnitaan.

Helpotusta tilanteeseen on tullut, kun rajoituksia poistetaan pikkuhiljaa. Myös naapuriliikkeiden vetoapu on ollut tervetullutta.

– Täällä Länsipäädyssä on ollut paljon liikkeitä koko ajan auki, meilläkin naapurit. Se auttaa kovasti kaikkia. Toivottavasti pahin on ohi, odotamme innolla jo kesää, aurinkoisia ilmoja ja tietysti asiakkaita.

Kotoilutukat halutaan taas ojennukseen

New Hairstoressa on huomattu selkeä asiakaskunnan virkoaminen, kotoilun aikana vähemmälle huomiolle jääneet kuontalot halutaan vauhdilla kesäkuntoon.

– Asiakkaat ovat olleet jo hieman vapautuneempia, ja onhan se meillekin todella ihanaa päästä kunnolla arkeen kiinni, kertoo kampaamoyrittäjä Nina Palmroth.

Sisukas kampaamo on ollut auki koko kevään. Työvuorot jaettiin kaikille tasaisesti – reiluuden nimissä.

– Olemme ihan sisseinä olleet auki koko poikkeusajan. Sillä tavalla halusimme kumminkin toimintaa muokata, että kaikki tekevät hiukan lyhkäisempää päivää, niin kaikille riittää tekemistä eikä tarvitse ketään lomauttaa. Sillä selvisimme pahimman yli ja nythän meillä alkaa olla pian ”business as usual”.

Kampaamoalaan, kuten moneen muuhunkin, rajoitukset iskivät rankasti. New Hairstoressa on kuitenkin menty eteenpäin räväkän huumorin voimin.

– Yhteishenki on ollut vahva, kaikki ovat tsempanneet toisiaan ja huumorilla on pahimmatkin päivät selvitetty. Positiivinen fiilis vie aina pidemmälle, niin me uskomme!

Asiakkaat kampaamo toivottaa sydämellisesti tervetulleiksi, kunhan asiakas on terve.

Me teemme meidän Myllyn – yhdessä! Lue lisää Myllyn liikkeiden inspiroivia tarinoita ja tue paikallisia yrittäjiä. Mylly on auki, tänäänkin!

Lue myös muut Myllyn liikkeiden tarinat!

Katso Myllyn liikkeiden aukiolot täältä.