Miehet yllättäen aktivoituneet IG-Shopin käyttäjinä – Paikallisuus on MBakeryn valttikortti

Poikkeuksellisen kevään jäljiltä on opittu paljon. Myllyssä ei koskaan lannistuta, vaan tartutaan toimeen vaikeinakin aikoina, sillä positiivisuus on kauppakeskuksen yhteinen voimavara. Miesten muotiliike Jack & Jones on aktivoinut myös miehiä Instagram-shoppailuun, Take the Cake – MBakery Café puolestaan on laajentanut valikoimaansa muun muassa take away -salaateilla.

Asiakkaat kokivat sovittamisen tärkeäksi – homma päätettiin saada toimimaan    

Muotiliike Jack & Jonesissa iloitaan siitä, että haastava kevät alkaa pikkuhiljaa kääntyä kesäksi ja asiakkaat ovat palailemassa Myllyyn.

Poikkeusrajoitukset ovat vaateliikkeissä tuoneet mukanaan tarvetta uusille linjauksille, kuten pääseekö vaatteita sovittamaan. Jack & Jonesissa tämä mahdollisuus on haluttu asiakkaille antaa, desinfiointiainetta onkin kulunut ennätyspaljon.

– Toisin kuin osalla liikkeistä, meillä asiakas saa sovittaa vaatteita. Näin on ollut koko ajan, pääosin asiakkaiden omasta toiveesta. Pidämme tietysti valtavan hyvää huolta hygieniasta, mutta sovittaminen on iso osa ostopäätöstä, joten päätimme saada homman toimimaan, kertoo tyylitietoinen vaatemyyjä Anni Koski.

Asiakaspalautteiden pohjalta on kehitetty toimintaa koko ajan, mutta poikkeusaikana se on ollut erityisen tärkeää.

– Haluamme tehdä kaiken helpoksi ja turvalliseksi asiakkaillemme, joten kehitämme koko ajan toimintamalleja ohjeistusten ja asiakkaiden palautteiden pohjalta. Varsinkin Instagramissa olemme saaneet paljon yhteydenottoja, kaikille siis suuri kiitos aktiivisuudesta!

Poikkeusaika vaatii poikkeukselliset työkalut

Monet eivät tiedä, että Jack & Jones on yrittäjävetoinen paikallinen yritys, vaikka ketjuliike onkin.

– Yrittäjämme ovat koittaneet kaikin keinoin kehittää uutta kevään aikana. Olemme nostaneet kampanjointia ja tehneet erilaisia tempauksia, koitamme totta kai käyttää kaikki ne työkalut, jotka meillä on pakissa, Anni kertoo.

Suurin ja toimivin muutos syntyi Instagramiin IG-Shopin muodossa. Kyselyt ja tilaukset tehdään yksityisviestillä ja tuotteet laitetaan postissa matkaan tai noudetaan. Palvelu on ollut varsinkin riskiryhmäläisille kätevä.

Tuotteista on kuvattu videopätkiä ja annettu lisätietoja asiakkaan istuessa kotisohvalla. Liikkeen mieskohderyhmä on tavoitettu yllättävän hyvin.

– Meillä on ideoitu paljon ja koitetaan tehdä vikkeliäkin ratkaisuja, jos jotain toimivaa keksitään. Hiukan ehkä yllätti, että myös miehet ovat ottaneet IG-Shopin hyvin haltuun. Siinä taas huomaa, että kun kehittää palveluita, kyllä asiakkaat niitä innostuneesti testaavat, Anni kertoo.

Take The Cake – MBakery Café toi toivotut lisäykset valikoimaan 

Pienen tauon jälkeen MBakery avasi ovensa tarmokkaampana, uusin kujein ja huippufiiliksillä. Turun Mälikkälässä sijaitsevassa leipomossa on kehitetty toinen toistaan herkullisempia uutuuksia myytäväksi kauppakeskuksessa toimivaan kahvilaan.

– Me olemme tämän pienen paussin aikana innovoineet oikein olan takaa ja tässä tiskillä näet lopputuloksen, esittelee apulaiskahvilapäällikkö Mira Järveläinen.

MBakery myy nykyään paikallisen M Kitchen & Café -ravintolan kanssa yhteistyössä take away -lounassalaatteja, joita asiakkaat ovat kyselleet jo ennen poikkeusajan rajoituksia. Salaatteja myydään tiistaista perjantaihin ja niiden valikoima vaihtuu päivittäin. Tiskin herkkuvalikoimaan lisättiin myös valmiiksi pakattuja herkkuleivoksia.

– Halusimme tuoda asiakkaillemme jotain uutta, laadukasta luksusta, tietysti take away -tyyli oli lähtökohtana, kun aloimme kehittämään asiaa. Yhteistyö muiden paikallisten toimijoiden kanssa on ollut todella antoisaa.

Uudet tuotteet tulevat tukemaan perinteistä erikoiskahvien ja leivonnaisten jo valmiiksi valtavaa kirjoa, myös vanhoja klassikoita on saatavana mukaan.

– Meidän suosittu kakkubuffa on palannu perjantaille ja lauantaille. Se on loistava nimenomaan take away -asiakkaille, kotiin, mökille tai vaikka kesäiselle piknikille.

Vakkariasiakkaat ovat palanneet iloisin mielin

Tuotteiden laatu on MBakeryssä tärkeää, eikä siitä tingitä edes tiukan paikan tullen. Paikallisuus on toinen voimasana osana yrityksen filosofiaa.

– Salaatit ovat ihan uskomattoman hyviä, leivokset suussa sulavan ihania ja kahvimme on myös paikallista. Lisäksi olemme paikallinen perheyritys, joten siinä jo liuta hyviä syitä tulla käymään ja maistamaan uutuuksiamme. Nappaa mukaan tai nauti täällä kahvilassa.

Kahvilassa asiakkaat ovat alkaneet pikkuhiljaa palata, varsinkin vakioasiakkaat ovat olleet jopa huojentuneita, kun lempikahvila on vihdoin taas täydellä höyryllä toiminnassa.

– On ollut ihanaa moikkailla vakkareitamme. Useat ovat tulleet vain hakemaan kahvin mukaan ja toivottamaan meidät tervetulleiksi. Ihan meinaa herkistyä, kun huomaa kuinka paljon me olemme olleet asiakkaiden ajatuksissa ja kuinka moni halusi heti ensimmäisinä päivinä tulla tukemaan meitä, Mira summaa ensimmäisten työpäivien tunnelmia.

Take The Cake – MBakery Café palvelee muiden ravintoloiden tavoin jälleen normaalisti, piipahda herkuttelemassa!

Me teemme meidän Myllyn – yhdessä! Lue lisää Myllyn liikkeiden inspiroivia tarinoita ja tue paikallisia yrittäjiä. Mylly on auki, tänäänkin!

Lue myös muut Myllyn liikkeiden tarinat!

Katso Myllyn liikkeiden aukiolot täältä.