Ketterä muutoskyky pitää pinnalla

Poikkeuksellisen kevään jäljiltä on opittu paljon. Myllyssä ei koskaan lannistuta, vaan tartutaan toimeen vaikeinakin aikoina, sillä positiivisuus on kauppakeskuksen yhteinen voimavara. Kulman Kuppilassa nopean reagoinnin ja toimintatapojen muutosten onnistuminen yllätti melkein henkilökunnan itsensäkin ja Jesper Juniorissa pitää jo kiirettä lisääntyneen kotoilun tuottaman ulkovaatetarpeen täyttämiseksi.

Kulman Kuppila käänsi toiminnan kurssia – parissa tunnissa!

Kulman Kuppilassa ei jääty surkuttelemaan ravintoloille asetettujen rajoitusten edessä, vaan tartuttiin tuumasta toimeen. Uusi toimintamalli hiottiin valmiiksi siltä istumalta.

– Olen ihan sairaan ylpeä meistä, olemme todellakin yksi onnistujista! Kun poikkeusaika alkoi, saimme kahdessa tunnissa muokattua koko toimintamme. Kaikki hoitui niin vikkelästi ja näppärästi, että saimme homman pyörimään vauhdilla, se on ollut meidän etumme, kertoo ravintolapäällikkö Marje Nurmi.

Monet kilpailijoista eivät ole pystyneet taipumaan muutoksien edessä ketterästi.

– Ei tämä sentään kaikkia ole lannistanut, monet ovat ottaneet tämän mahdollisuutena kehittyä, näin mekin asian ajattelemme. Joskus isoja ratkaisuja täytyy tehdä lennosta.

Kulman Keittiössä vieraillessaan huomaa, ettei ainakaan huumoria ole poikkeusoloissa hukattu. Keittiön puolelta vitsit lentävät kassalle ja kassalta asiakkaalle saakka. Kuppilassa hurmataan hymyllä ja uudella Take Away -lounaalla. Lounaskassi on ollut menestys, niitä haetaan parhaana päivänä yli 200 kpl.

– Eräs asiakas nauroi, ettei ole moisessa lounaskuulustelussa ollut, kun linjastolla kysyimme kaikki mieltymykset juomista aterimiin saakka. Valikoimamme on edelleen iso ja jokaiselle löytyy jotain. Se hämmentää monia, koska se ei ole aina mahdollista tällä mallilla toteuttaa. Ja nythän meillä voi jo lounastaa myös ihan normaalisti ravintolassakin!

Kevään aikana myös monet uudet asiakkaat ovat löytäneet Kulman Kuppilan lounaskassin äärelle. Viikottaisia kävijöitä on Kaarinasta saakka, eläkeläiset hakevat kotiin ruokia ja mökkiläiset pysähtyvät viikonloppuisin, ettei tarvitse heti mökille päästyään alkaa kokkailemaan. Kotiruoka on aivan täydellistä juuri siihen tarkoitukseen.

– Olemme toiveikkaita, että iso osa nyt saamistamme uusista asiakkaista jäisi matkaamme, kun kaikki alkaa taas pyöriä normaalilla tahdillaan.

Kulman Kuppila ja muut ravintolat palvelevat jo normaalisti, pistäydy paikalle!

Tarve pihavaatteille kasvoi kotoilun myötä, avuksi Instagram-esittelyt

Lastenvaateliike Jesper Junior oli onnekkaassa asemassa, koska toimiva verkkokaupparatkaisu oli olemassa jo ennen rajoitustoimenpiteiden alkua. Aikaisemmin verkon valikoimissa myytiin vain omia merkkejä, mutta pikkuhiljaa mukaan lisättiin myös muuta valikoimaa.

– Onneksi oli verkkokauppa, sitten piti enää keksiä, miten asiakkaille saadaan oikean kokoiset vaatteet ja tuotteet ilman, että niitä täytyy tulla testaamaan. Lapsien kanssa tämä ei ole niin helppo homma, kun he kasvavat niin kovaa vauhtia. Äkkiä me sitten tajusimme ottaa somen mukaan kuvioihin, kertoo myyjä Heidi Lindroos Jesper Juniorista.

Nettisivuilla pidetään toistaiseksi koko valikoima ja somen kautta vastataan kyselyihin kokoasioista, saatetaanpa tuotteista kuvata pientä videonpätkääkin asiakkaalle. Myös liikkeen oma Instagram-tili on täynnä tuote-esittelyitä, joista koko valikoimaa pääsee ihailemaan kotisohvalla istuen.

– Tällainen ”etämyynti” on kovasti kasvattanut suosiotaan ja olemmekin postittaneet tai toimittaneet noutopisteille paljon asiakkaidemme verkossa tiedustelemia tuotteita. Koitamme tilanteen mukaan mukautua ja palvella asiakkaat parhaamme mukaan, joko sitten verkossa, somessa tai täällä liikkeessämme turvavälin takaa.

Poikkeusoloissa ihmisten mieltymys ulkoiluun tuntuu kasvaneen, joten pihavaatteitakin tarvitaan.

– Ei se lasten tarve päästä ulos leikkimään ole onneksi mihinkään kadonnut ja ulkovaatteitahan he aina tarvitsevat. Ihmiset ovat poikkeusoloissa ulkoilleet jopa enemmän kuin normaalisti, näin asiakkaamme ovat ainakin meille kertoneet.

Me teemme meidän Myllyn – yhdessä! Lue lisää Myllyn liikkeiden inspiroivia tarinoita ja tue paikallisia yrittäjiä. Mylly on auki, tänäänkin!

Lue myös muut Myllyn liikkeiden tarinat!

Katso Myllyn liikkeiden aukiolot täältä.