16.3.2022

Finnkino Luxe Mylly on avattu 6.5.2022

Kauppakeskus Myllyn työmaalla, Raisiossa, rakentaminen etenee aikataulussa ja Finnkino Luxe Mylly avautuu 6. toukokuuta. Finnkinon teettämä kysely vahvistaa, että viihde-elämyksille on kysyntää ja niiden arvostus on jopa kasvanut. Luxe-elokuvateatterin mukavat lepotuolit, ravintolatason leffaeväät ja elämyksellinen esitystekniikka vievät katsojan melkeinpä toiseen todellisuuteen.

Odotettu Pohjoismaiden ensimmäinen Finnkino Luxe -elokuvateatteri avataan kauppakeskus Myllyssä 6. toukokuuta. Tuore tuhannen suomalaisvastaajan kyselytutkimus vahvistaa monilta osin, että elämyksille on nyt kysyntää.

Tutkimuksen* avoimissa vastauksissa elämysten kuvaillaan piristävän, tuovan lisää virtaa ja toisaalta myös rauhoittavan mieltä. 63 prosenttia vastaajista kertoo, että elämykset ja kokemukset tekevät omasta arjesta parempaa. Edelle nousivat vain rauhoittuminen ja rentoutuminen ja läheisten kanssa vietetty aika. Nuorille, 18–24 -vuotiaille, elämykset ja rentoutuminen ovat yhtä tärkeitä (77 %). Kyselyssä jopa 52 prosenttia nuorista kertoo, että tuntuu tärkeältä päästä pois kotoa ja kokea uusia asioita. 

34 prosenttia kyselyn vastaajista kertoo arvostavansa elämyksiä, kuten viihdettä ja kulttuuria, jopa aiempaa enemmän.

“Viimeisimpien rajoitusten päätyttyä ihmisten patoutunut kaipuu elokuvaelämyksiin on näkynyt kysynnän kasvuna Turun seudulla. Uuden Luxe-teatterin avautuminen Raision Myllyyn tulee siis juuri oikeaan hetkeen. Luxe-elokuvateatterin viihdyttävät elokuvaelämykset vievät irti arjesta, melkeinpä toiseen todellisuuteen, iloitsee Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila.

Finnkinon teatteripäällikkö Kari Korhosen mukaan rakentaminen on edennyt koko hankkeen ajan aikataulun mukaan ja pian päästään jo aloittamaan salien ja konehuoneiden viimeistely.

“Tähän asti Luxe-mukavuuksista on voinut nauttia vain yksittäisissä saleissa Helsingin Itiksessä ja Oulun Plazassa,joten kokonaisen Luxe-teatterin suunnittelu ja toteutus on ollut ainutlaatuinen projekti. Odotamme jo innolla, että pääsemme esittelemään sitä asiakkaille”, kertoo Finnkinon teatteripäällikkö Kari Korhonen.

Luxe tarjoaa parhaan mahdollisen elokuvakokemuksen

Finnkinon toteuttaman kyselyn vastaajista selkeä enemmistö (64 %) on sitä mieltä, että salin laadukkaat puitteet, kuten mukavat penkit, iso valkokangas ja laadukas äänentoisto, tekevät elokuvateatterin näytöksestä elämyksen kodin elokuvahetkeen verrattuna. Sen jälkeen tärkeimpinä syinä tulevat mahdollisuus katsoa elokuva rauhassa ilman keskeytyksiä, kotoa pois pääseminen ja elokuvateatterin leffaherkut.

Myös Wolf-Mannila uskoo, että elokuvateatterin tarjoama kokonaisvaltainen elämys on elokuva-alan kiistaton kilpailuvaltti tulevaisuudessa ja siksi Luxe-teatterin jokainen yksityiskohta onkin suunniteltu kokemuksellisuus ja elämyksellisyys edellä.

Luxe-konsepti tarkoittaa muhkeita tuoleja, ruokatarjoilua sekä huipputason esitystekniikkaa. Aikaisemmista Finnkinon elokuvateattereista poiketen Luxe Myllyn kaikissa kuudessa salissa on kallistuvat recliner-istuimet,joissa on runsaasti jalkatilaa.

”Jokaisessa Finnkino Luxe Myllyn salissa on mukavat lepotuolit ja herkuttelua helpottavat sivupöydät, joilta voi leffan ohessa nauttia Oscar’s Barin viinejä ja pizzaa, hodareita, nachoja sekä muita suolaisia herkkuja. Ja tietysti puitteet ovat suuret ja sykähdyttävät niin kuvan kuin äänen puolesta”, Wolf-Mannila kertoo.

Kaikki Finnkino Luxe Myllyn kuusi salia ja 450 asiakaspaikkaa on suunniteltu ja rakennettu takaamaan paras mahdollinen elokuvakokemus. Esimerkiksi ykkössalissa parhaan katselukokemuksen takaavat iSense-konseptiin kuuluvat 4K-projektorit, jättimäinen valkokangas ja Dolby Atmos -äänentoisto. 

 

Lisätietoja: 

Hannele Wolf-Mannila, kaupallinen johtaja, Finnkino Oy

Puh. +358 400 522595, hannele.wolf-mannila@finnkino.fi

 

Mari Hantula, toimitusjohtaja, Kauppakeskus Mylly

Puh. +358 50 441 9394, mari.hantula@kauppakeskusmylly.fi   

Finnkino

Vuonna 1986 perustettu Finnkino on Suomen kulttuuriviihteen monipuolisin elämysten tarjoaja ja edelläkävijä. Finnkinolla on Suomessa yhdellätoista paikkakunnalla kaikkiaan 16 elokuvateatteria, joissa on yhteensä 113 salia. Vuonna 2019 teattereissakävi noin 5,5 miljoonaa katsojaa. Finnkino toimii myös elokuvien maahantuojana ja levittäjänä. Finnkino kuuluu Euroopan suurimpaan elokuvateatteriketjuun Odeon Groupiin, jonka omistaa amerikkalainen maailman johtava elokuvateatteriketju AMC. 

Kauppakeskus Mylly

Kauppakeskus Mylly on maailman ihmeellisin raisiolainen kauppakeskus. Varsinais-Suomen suurimpana se palvelee liki kuuttamiljoonaa kävijää vuosittain. Yli 150 liikettä, 3 000 autopaikkaa ja loputtomasti arjen elämyksiä.

Kyselytutkimuksen tiedonkeruut toteutettiin online-kyselyinä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 17.-20.2.2022. Tutkimusten kohderyhmä oli 18–75-vuotiaat ja siihen vastasi 1000 suomalaista. Otokset kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

newsletter background decoration
Kiinnostaisiko tarjoukset ja hyvin ihmeelliset uutiset?
Tietysti kiinnostaisi. Tilaa siis Myllyn uutiskirje, sinä ihmeellinen ihminen, niin saat kuulla kaiken tärkeän ensimmäisenä. Kokeile vaikka.